Termenul limita de dotare a automatelor comerciale cu casa de marcat a fost prelungit

De | 23 decembrie 2019

Guvernul a prelungit termenul limita de dotare a automatelor comerciale cu casa de marcat.

Prin proiectul de lege adoptat de Guvern s-a decis prorogarea pana la 31 decembrie 2020 a obligatiei de dotare cu aparate de marcat electronice fiscale in cazul operatorilor economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede.

Aceasta masura a fost luata deoarece procesul de elaborare a configuratiei tehnice si functionale ale acestui tip de aparat de marcat electronic fiscal, necesita un timp indelungat pentru fundamentarea deciziilor referitoare la modul in care acestea urmeaza a fi reglementate, si presupune consultari, atat cu specialistii din cadrul Ministerului Finantelor Publice, ANAF si ICI.

.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns