Patronatul caselor de marcat a aderat la CONAF

De | 26 februarie 2024

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin a adresat Patronatului nostru invitatia de aderare in data de 06.02.2024.

Primele noastre contacte cu aceasta confederatie patronala au avut loc in cadrul in Adunarii noastre generale din noiembrie 2023 unde a participat ca invitat doamna Cristina Chiriac, presedinta a CONAF; domnia sa a lansat invitatia (doar verbal in acea etapa) de aderare a Patronatului caselor de marcat la confederatia patronala pe care o coordoneaza.

In aceeasi Adunare generala am solicitat un vot consultativ cu privire la aderare; din cei 72 de membri prezenti doar 5 s-au opus, restul votand pentru aderare.

Au urmat discutii consultative in cadrul Consiliului Director dupa care s-a trecut la vot. Votul final a fost in unanimitate pentru aderare la CONAF.

Reprezentantul Patronatului in boardul CONAF a fost ales domnul Dor Bujor Padureanu.

Obiectivele noastre in cadrul acestei Confederatii patronale se definesc pe doua planuri: a) contributia la unificarea miscarii patronale romanesti si b) nominalizarea Patronatului nostru in Comisia de dialog social a Ministerului de Finante.

 Va reamintim prevederile Statutului pe aceasta tema:

– aderarea organizatiei la structuri patronale este in competenta Consiliului Director, Adunarii generale revenindu-i dreptul de a ratifica acest act;

Art.34. Atribuţiile Consiliului Director:

l. aprobă afilierea PATRONATULUI la alte organizaţii naţionale şi internaţionale şi desemnarea reprezentanţilor în cadrul acestor structuri, …;

Art.31. Adunarea Generală are următoarele atribuţii şi competenţe:

k. Ratifică convenţiile încheiate, pe plan intern şi internaţional de către Consiliul Director în perioada dintre două Adunări Generale;

       Vicepresedinte, M. Anghelescu

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns