Reducerea TVA – cea mai buna masura fiscala din ultimul an

De | 17 mai 2016

Mai mult de jumatate dintre patronii care au participat la un studiu facut de Ernst and Young considera ca mediul de afaceri de la noi s-a imbunatatit. Procentul celor care afirma acest lucru nu este unul zdrobitor, dar cu adevarat spectaculoasa este evolutia de la o editie a studiului la alta.

Reducerea TVA a fost cea mai buna masura fiscala adoptata in ultimul an.  La mare distanta se afla scaderea impozitului pe dividente si reducerea CAS-ului.

Cea mai mare problema o reprezinta birocratia excesiva si instabilitatea legislatiei. Teama de aparitia unei taxe noi care poate da peste cap planul de afaceri reprezinta o problema pentru jumatate dintre patroni si deloc intamplator, procentul lor a ramas constant in toate editiile studiului. Alt aspect care nu s-a imbunatatit semnificativ in ultimii ani il reprezinta accesul la finantare.

Cu toate acestea, doi din trei antreprenori romani considera ca in cel mult 10 ani Romania va deveni un mediu de afaceri prietenos.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?