Operatiunea BALLROOM – 4 suspendari pentru nedotare cu casa de marcat

De | 6 iulie 2017
ANAF, prin structurile antifrauda, a initiat operatiunea BALLROOM, efectuand controale operative la societati care detin spatii cu destinatie principala de organizare evenimente (nunti, simpozioane, evenimente corporate etc.).
Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor incasate din inchirierea spatiului unde se desfasoara evenimentul si/sau prestarile de servicii conexe (catering, servire bauturi, program artistic, DJ etc.).
In perioada 30 iunie – 4 iulie 2017, au fost verificati 227 contribuabili, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 667.575 lei (amenzi si confiscari). Inspectorii Fiscului au aplicat 108 sanctiuni contraventionale principale, respectiv 95 de amenzi si 13 avertismente, valoarea totala a amenzilor fiind de 636.441 lei. In total s-au confiscat venituri obtinute ilegal si bunuri in valoare totala de 31.134 de lei din care sume (numerar) in valoare de 2.344 lei, venituri ilicite de 28.740 lei si bunuri in valoare de 50 de lei.

Totodata, s-a dispus suspendarea activitatii a 5 contribuabili, din care 4 suspendari pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF).

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns