Marii contribuabili vor fi verificati de catre structurile teritoriale ale ANAF

De | 12 aprilie 2017

ANAF a anuntat, marti, ca a decis un transfer de competente catre structurile sale teritoriale, care primesc competente de verificare pentru 80 de mari contribuabili considerati cu risc fiscal ridicat si care nu au fost verificati in perioadele anterioare de catre directia speciala pentru mari contribuabili a Fiscului, din cauza lipsei capacitatii de inspectie din anii precedenti.

Decizia a fost luata in urma unei analize efectuate de catre Directia Generala Coordonare Inspectie Fiscala din cadrul ANAF asupra marilor contribuabili administrati de la inceputul acestui an de catre Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, care a aratat ca aproape jumatate dintre marii contribuabili nu au fost verificati in perioadele anterioare.

„În urma acestei analize de risc, structurile de inspectie fiscalã din cadrul directiilor generale regionale ale finantelor publice vor primi competențe pentru efectuarea de controale fiscale la un numãr de aproximativ 80 contribuabili mari cu risc fiscal ridicat. Totodatã, la nivelul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili au fost incluși în programul de activitate al structurilor de inspecție fiscalã un numãr de 28 de contribuabili pe baza acestor criterii.

La sfârșitul acestei săptămâni, președintele ANAF urmează să-i prezinte prim-ministrului României, domnului Sorin Grindeanu, demersurile întreprinse pânã la data de 15 aprilie, conform planului de acțiune aprobat la începutul acestui an”, a precizat ANAF intr-un comunicat.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns