DeskAudit – un nou instrument de verificare la distanta a firmelor

De | 15 iulie 2020

ANAF pregăteşte un nou instrument pentru controlul şi conformarea firmelor, DeskAudit, care presupune verificarea de la distanţă, de către Antifraudă sau Inspecţia Fiscală, a situaţiei firmelor din România.

Scopul acestui instrument de verificare de la distanță va fi, în principal, de prevenire și conformare. Deskaudit se referă la control de la distanţă, verificare documentară, în baza căreia ANAF emite o decizie de impunere sub rezerva verificării ulterioare.

Neregulile găsite vor fi soluționate punctual, scopul fiind de a identifica și soluționa rapid abaterile și de a evita, astfel, ca eventuale greșeli să conducă la acumularea în timp a unor sume de plată, cu dobânzi și penalități. Scopul măsurii este de prevenire, de rezolvare punctuală a problemelor atunci când apar.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns