Cheltuielile cu achizitia noilor case de marcat ar putea fi deduse din impozit

De | 5 decembrie 2019

In data de 2 decembrie 2019, Senatul a aprobat proiectul de lege care prevede ca PFA-urile si firmele platitoare de impozit de profit sa poata deduce din impozit cheltuielile aferente dotarii cu noile case de marcat cu jurnal electronic. Propunerea legislativa prevede modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, si a fost inregistrata la Senat la inceputul lunii septembrie a acestui an.

In acest moment, aproape 500.000 de case de marcat noi sunt in functie la contribuabili, adica jumatate din totalul de 800.000 case de marcat estimate de Ministerul Finantelor spre a fi inlocuite.

Pentru ca acest proiect legislativ sa intre in vigoare trebuie sa fie adoptat si de Camera Deputatilor, promulgat de seful statului si apoi publicat in Monitorul Oficial.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns