Ce spune Mastercard despre acceptarea platilor cu cardul si cash back

De | 16 mai 2016

Comerciantii care inregistreaza o cifra de afaceri de cel putin 10.000 de euro pe an vor fi obligati sa isi instaleze POS-uri odată cu intrarea in vigoare, a legii cash back, care le permite acestora sa deburseze numerar la cererea clientilor deţinatori de carduri.

Cosmin Vladimirescu, Country Manager România şi Moldova al MasterCard, aduce unele clarificari legate de aceasta obligatie:

„Dorim să reafirmăm că nu există niciun cost asociat comercianţilor pentru implementarea POS-urilor şi a serviciului de cash-back, costurile fiind suportate de băncile acceptatoare. Pentru ca implementarea să fie cât mai eficientă şi rapidă, MasterCard îţi anunţă disponibilitatea de a oferi o derogare pentru aceste costuri până la finele anului. Legea cash-back va impulsiona dezvoltarea infrastructurii POS cu precădere în mediul rural, accelerând  educarea graduală a comunităţilor asupra utilizării cardurilor”

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns