ANAF nu va mai cere comerciantilor numarul de card al clientilor care au platit cu cardul

De | 28 iulie 2016

In urma consultarilor cu patronatele din domeniul bancar ce au avut loc miercuri, 27 iulie 2016, Ministerul Finantelor Publice si ANAF au luat in considerare modificarea articolului 4, alin 3, din Anexa poiectului de modificare a Normelor metodologice de aplicare a OUG 28/1999, in sensul eliminarii unor date (spre exemplu, numarul cardului bancar din motive de securitate), inclusiv netransmiterea unor date pe care institutia emitenta nu le detine.

În urma unui proces transparent de dezbatere publică și a întâlnirilor cu mediul privat, MFP împreună cu ANAF au decis înlocuirea solicitării de raportare a unor informații precum codul de autorizare a plății, numărul de card sau detaliile privind identitatea deținătorului unui card, cu solicitarea comunicării detaliilor (dată, valoare și cont) tranzacțiilor realizate prin intermediul POS

se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Finatelor Publice.

Proiectul privind modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG 28/1999, prevedea in Anexa, la art. 4, alin. (3) urmatoarele: „În cazul plăților electronice, efectuate cu cardul bancar prin intermediul POS-ului, entitatea care gestionează certificarea/autorizarea tranzacției va comunica Agenției Naționale de Administrare Fiscală, simultan cu transmiterea tranzacției către instituția acceptantă și următoarele date: a) ID terminal; b) ID comerciant; c) numărul bonului fiscal; d) valoarea bonului fiscal; e) data, ora și minutul emiterii bonului fiscal; f) instituția acceptantă; g) numărul cardului utilizat pentru efectuarea plății; h) cod autorizare plată; i) toate detaliile disponibile cu privire la identitatea deținătorului cardului”.

 

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns