Magazinul va fi obligat sa iti schimbe, la cerere, produsul cumparat

De | 14 ianuarie 2016

Legea privind vanzarea produselor si a garantiei pentru acestea,  va fi schimbata  prin Ordonanta de Urgenta. Vanzatorii vor fi obligati  sa schimbe produsul neconform in termen de 15 zile calendaristice.

casa_de_marcat„Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator ai consumator, luandu-se in considerare natura produselor ai scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului, sau a predat produsul vanzatorului sau persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare – primire. Vanzatorul are aceleasi obligatii pentru produsul inlocuit ca si pentru produsul vandut initial” – se arata in proiectul ordonatei.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.