Modificari aduse Registrului National de Evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale

De | 28 februarie 2019
-

 In scopul derularii in bune conditii a activitatii atat la nivelul administratiei fiscale, cat si al operatorilor economici implicati, precum si ca urmare a analizei aspectelor rezultate din practica aplicarii dispozitiilor normative care reglementează obligatia operatorilor economici de utiliza aparate de marcat electronice fiscale, a intervenit necesitatea modificarii Ordinului Presedintelui ANAF nr. 4156/2017 pentru aprobarea informatiilor continute in registrul national de evidenta a aparatelor de marcat, precum si metodologia si procedura de inregistrare a acestora.

Modificările aduse actului normativ constau in:

– posibilitatea de a comunica informatii privind aparatele de marcat electronice fiscale precum modificarea seriei de fabricatie, avizului tehnic favorabil, autorizatiei de distributie;

-inregistrarea de catre distribuitorul autorizat sau unitatea acreditata pentru comercializare a informatiilor privind livrarea, respectiv achizitia aparatelor de marcat electronice fiscale;

– notificarea organului fiscal in situatii semnalate de catre utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale.

Proiectul este pus in dezbatere publica pe site-ul ANAF si va intra in vigoare dupa aprobare si publicarea in Monitorul Oficial.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns