Automatele comerciale ar putea fi echipate cu case de marcat pana la sfarsitul anului 2023.

De | 7 decembrie 2022

Operatorii economici ar avea obligatia sa doteze vendomatele (automatele comerciale pentru cafea, apa, sucuri, etc.) cu case de marcat pana la 31 decembrie 2023, potrivit unui proiect de OUG privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, emis de Ministerul de finante.

Art. XLVII. – Articolul IV din Ordonanta Guvernului nr. 11/2022 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru modificarea unor termene, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”Art. IV Pana la data de 31 decembrie 2023, operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri sau prestari de servicii prin intermediul automatelor comerciale ce functioneaza pe baza de plati cu cardul, precum si de acceptatoare de bancnote sau monede, dupa caz, au obligatia de a dota automatele comerciale cu aparatele de marcat electronice fiscale prevazute la art. 3 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare

Pentru ca proiectul legislativ sa intre in vigoare, trebuie mai intai aprobat si publicat in Monitorul Oficial.

Comerciantii si servisantii de case de marcat asteapta aprobarea cadrului legislativ si apoi avizarea tehnica a aparatelor ce vor fi montate pe aceste automate. Proiectul Hotararii privind modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 28/1999, a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului de Finante.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns