Normele de aplicare a noului Cod Fiscal 2016

De | 15 ianuarie 2016

Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal au fost publicate in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 22 din 13 ianuarie 2016.

codfiscal

Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala au intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016. Printre noutatile pe care le-a adus se numara prevederea conform careia erorile contabile care se vor corecta prin contul de profit si pierdere nu vor mai necesita depunerea de declaratii rectificative pentru impozitul pe profit. O alta noutate este cota standard de TVA care din 1 ianuarie 2016, coboara la 20% dar si impozitul pe dividende de 5%.

 

„Guvernul a aprobat normele metodologice de aplicare a noului Cod fiscal (Legea nr. 227/2015), care vin să clarifice şi să detalieze modul de aplicare a legislaţiei fiscale ce va intra în vigoare începând cu 2016. Normele metodologice sunt corelate cu structura noului Cod fiscal, cele zece titluri fiind structurate în secţiuni/subsecţiuni care fac trimitere la articolele din lege, fără a modifica în vreun fel regulile stabilite de acesta prin Legea nr. 227/2015. De asemenea, normele metodologice conţin exemple concrete, tocmai pentru a asigura aplicarea coerentă şi mai simplă a noului Cod fiscal, aplicabil începând cu anul 2016” 

scria intr-un comunicat remis de Guvernul Romaniei, la sfarsitul anului 2015.

Normele-de-aplicare-a-noului-Cod-fiscal

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.