F4109 după scoaterea memoriei fiscale

De | 3 ianuarie 2022

Operatorii economici care nu utilizează aparatele de marcat în nicio zi din perioada de raportare, au obligația depunerii formularului F4109.

Utilizatorii de aparate de marcat fiscale trebuie să transmită declarația F4109 ”Declarației privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate”  pentru toate aparatele de marcat neutilizate, chiar și pentru cele la care a fost extrasă memoria fiscală și a fost transmis formularul F4105 cu „scoatere memorie fiscală”. 

Prevederile art. 3 și art. 4 din OpANAF nr. 627/2018, cu privire la completarea și transmiterea Declarației – F4109, rămân aplicabile inclusiv pentru aparatele de marcat electronice fiscale conectate la sistemul informatic dar care nu au fost utilizate (ex. casele de marcat folosite pentru activități sezoniere, târguri, expozitii ). 
Conform reglementărilor în vigoare, nu exista excepții de la obligatia depunerii formularului F4109.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns