Controlul operativ si inopinat – documente solicitate de inspectorii DGAF

De | 8 decembrie 2016

In data de 06.12.2016, inspectorii antifrauda au desfasurat o actiune de informare la nivel national, in cadrul careia au distribuit materiale informative care detaliaza principalele aspecte urmarite in timpul controalelor operative si inopinate. De asemenea, sunt mentionate atat obligatiile contribuabililor, cat si sanctiunile prevazute de lege in cazul incalcarii prevederilor legale.

Principalele documente solicitate contribuabililor care desfasoara comert cu amanuntul sunt:

  • documente care atesta fiscalizarea aparatuluil de macat (declaratia de instalare);
  • cartea de interventii;
  • registrul special;
  • documente de justificare a incasarilor si de inregistrare a incasarilor si platilor (raportul intermediar X, chitante pentru incasarile mentionate in registrul special in situatia in care aparatul este defect, chitante pentru platile efectuate de la unitatea respectiva si/sau dispozitii de plata/incasare catre caserie pentru alte sume introduse sau extrase cu diferite justificari, precum si registrul de casa in care sunt inregistrate aceste documente);
  • documemte din care rezulta inregistrarile POS.

In functie de complexitatea aspectelor descoperite in timpul controlului inspectorii antifrauda pot extinde verificarile.

Alte documente solicitate de inspectorii DGAF gasiti aici

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns