Ghidul utilizatorului amef – 10 recomandari pentru utilizatorii caselor de marcat care vor sa evite amenzile la regimul a.m.e.f.

De | 17 octombrie 2019

Legislatia noilor case de marcat a modificat reglementarile cu privire la amenzile pentru utilizatorii care nu respecta  regimul utilizarii a.m.e.f. Cele mai consistente modificari au fost introduse prin OG 20/2017. Amenzile incep de la 1000 lei (pentru vanzatoarea care nu inmaneaza bonul fiscal) si pot merge pana la 50.000 lei (pentru neindeplinirea obligatiei de a arhiva memoria fiscal  timp de 10 ani). In sprijinul utilizatorilor de case de marcat am pregatit un set de reguli in colaborarea cu firma de service a.m.e.f.. Acestea pot fi prezentate in actiunea de instruire a utilizatorului. Sa nu uitam ca instruirea utilizatorului este prevazuta de legislatie drept obligatie a firmei care comercializeaza casa de marcat, conform Art. 106. (2) din Normele metodologice la OUG 28/1999: „Distribuitorii autorizați sunt obligați ca, prin intermediul propriilor tehnicieni de service sau ai unităților de service acreditate, să asigure:…c) instruirea utilizatorului, completarea cărții de intervenții a aparatului, întocmirea unui dosar de asistenţă tehnică pentru fiecare aparat şi semnarea declarațiilor de instalare;…”. Instruirea se presteaza gratuit (conf. Art. 107.(2)) si recomandam sa fie dovedita cu un document probator (eventual Proces verbal de instruire a utilizatorului casei de marcat – puteti solicita o varianta din acest document la secretariatul Patronatului).

Cele 10 recomandari sunt disponibile aici

Autor: Marian Anghelescu

Initiator al proiectului organizatiei patronale, in urma cu mai bine de 10 ani si presedinte al acesteia, conduce compania Deck Birotica Group din Pitesti, activand in domeniul AMEF din anul 1998. Aria sa principala de expertiza este comercializarea si service-ul caselor de marcat, fiind un "guru" in domeniul legislatiei caselor de marcat din Romania.

Lasă un răspuns