Vom putea verifica dacă bonul fiscal a fost emis de o casă de marcat conectată la ANAF

De | 24 ianuarie 2023

Clienții vor putea verifica, cu o simpla poză a unui bon fiscal, dacă acel bon fiscal este emis de pe o casă de marcat conectată la serverele ANAF.

Ministrul digitalizarii, Sebastian Burduja, a declarat recent ca s-au făcut progrese în ceea ce privește digitalizarea Ministerului de Finanțe și ANAF si în prezent se lucrează la o aplicație prin care se poate verifica dacă un bon fiscal a fost emis de o casă de marcat conectată la ANAF.

Acolo s-au făcut progrese. Spre exemplu conectarea caselor de marcat la serverele ANAF era un proces care în 2020 când am ajuns secretar de stat nici nu începuse. A început și s-a finalizat. Acum lucrăm la o aplicație prin care românii vor putea verifica, cu o simplă poză a unui bon fiscal, dacă acel bon fiscal este emis de pe o casă conectată la serverele ANAF. Urmează și acest proiect în perioada următoare. Toate casele de marcat trebuie conectate și orice cetățean va putea sesiza situațiile care exced cadrului legal.”, a declarat ministrul Sebastian Burduja.

Comercianții care nu asigura conexiunea casei de marcat cu serverul ANAF sunt sanctionati cu amenda de la 8.000 la 10.000 lei.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns