Taximetristii amendati pentru ca nu si-au schimbat vechile aparate de marcat

De | 2 martie 2021

ANAF Antifrauda a inceput sa aplice amenzi taximetristilor care nu si-au schimbat vechile aparate de marcat cu cele noi conforme OUG 28/1998 (r).

Incepand cu 8 ianuarie 2021, utilizatorul va primi direct amenda de la 8.000 lei la 10.000 lei, precum confiscarea sumelor nejustificate; suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz, organului constatator.

Producatorii si importatorii de taximetre au stocuri de aparate astfel incat sa acopere toate solicitarile din piata. Pana acum doar jumatate din aparatele vechi montate pe taxiuri au fost inlocuite.

Hotărârea Guvernului 1027/2020 prin care nedotarea cu noile aparate de marcat a fost scoasa de sub incidenta legii prevenirii, este publicata în Monitorul Oficial nr. 1198 din 9 decembrie 2020 si a intrat in vigoare din 8 ianuarie 2021.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns