Se restrictioneaza libera circulatie a persoanelor, in anumite intervale orare

De | 23 martie 2020

Incepand de Sâmbătă, 21 martie, s-a luat o nouă serie de măsuri menite să prevină răspândirea rapidă a noului tip de coronavirus în România. Unele dintre aceste măsuri prevăd si restricționarea circulației libere a persoanelor.

  • Art. 4 – Între 6 – 22 se recomandă ca circulația să se efectueze doar pentru: deplasarea în interese profesional, pentru bunuri de bază, asistență medicală care nu se poate amâna, îngrijire copil ori deces, deplasări scurte în apropierea locuinței;
  • Art. 5 – Intervine permiterea circulației doar în anumite condiții. Între 22 – 6, circulația în afara locuinței e permisă doar pentru motivele de la art 4. Pentru verificare motiv deplasare, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau declarație proprie răspundere, care cuprinde nume, data nașterii, adresa, motiv deplasare. Fac excepție sistemul de ordine publică și securitate națională, guvern, administrație prezidențială. Se aplică din 22 martie ora 22:00.

Avand in vedere ca activitatea de service case de marcat presupune deplasari la locul de instalare a aparatelor de marcat, recomandam ca inginerii de service sa poarte cu ei legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns