Patronatul cere debirocratizare prin dereglementare

De | 27 septembrie 2018
-

In 26 septembrie a avut loc la sediul ANAF/Centrul national de informatii financiare, o intalnire de consultari profesionale.  Au participat reprezentanti ai Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de Case de Marcat, ADAMEF, MFP, ICI, CNIF. Tema principala a discutiilor a fost  optimizarea procedurilor de lucru cu noile aplicatii informatice de raportare a datelor din casele de marcat.

Din datele furnizate de CNIF, pana acum au fost emise aproximativ 110000 de certificate pentru numarul unic de inregistrare si 71500 de aparate de marcat au fost instalate (declarate prin formularul F4102).

Utilizatorii noilor aparate de marcat electronice fiscale au obligaţia sa transmita la ANAF lunar, până la data de 20 a lunii pentru luna anterioară anumite date din casa de marcat. Pana in acest moment au fost transmise deja 15000 de declaratii A4200

In calitate de reprezentant al intereselor membrilor Patronatului nostru, am supus atentiei cateva propuneri de eficientizare a operatiunilor administrative cu casele de marcat:

  1. Anularea unor documente pe suport hartie

– Procesul verbal de sigilare

– Certificatul de garantie

– Declaratia de instalare

2. Anularea articolului 60.2 din Normele Metodologice

3. Acceptarea definitiva a fiscalizarii la sediul firmelor

Propunerile vor face obiectul unui material oficial catre conducerea Ministerului Finantelor Publice.

Autor: Marian Anghelescu

Initiator al proiectului organizatiei patronale, in urma cu mai bine de 10 ani si presedinte al acesteia, conduce compania Deck Birotica Group din Pitesti, activand in domeniul AMEF din anul 1998. Aria sa principala de expertiza este comercializarea si service-ul caselor de marcat, fiind un "guru" in domeniul legislatiei caselor de marcat din Romania.

Lasă un răspuns