Patronatul cere ANAF lamuriri despre conectarea a.m.e.f.

De | 29 septembrie 2020

Comerciantii sunt obligati ca incepand din toamna acestui an sa conecteze aparatele de marcat la serverul ANAF, urmand ca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2021, toate aparatele fiscale sa fie conectate.

Aparatele de marcat sunt testate de catre ICI, urmand ca distribuitorii autorizati sa primeasca suplimentele de aviz iar unitatile acreditate pentru comercializare si service, sa isi insuseasca procedura de conectare pentru fiecare model de aparat fiscal.

Desi s-au primit o parte din aceste avize iar servisantii au fost instruiti deja in legatura cu procedura de conectare la serverul de test, inca nu s-a dat startul la conectarea utilizatorilor.

Pe fondul lipsei informatiilor din spatiul public, pe acest subiect, apropierea ternenului legal de conectare la serverul ANAF, a contribuabililor mari (30 septembrie este termenul limita), dar si a nevoii de a pregati logistic atat comunitatea noastra profesionala cat si utilizatorii aparatelor, Patronatul a solicitat Ministerului Finantelor Publice si conducerii ANAF precizari cu privire la acest proces. Suntem in asteptarea unui raspuns oficial.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns