Noile case de marcat vor intra pe piață luna viitoare

De | 24 mai 2018

Ministerul Finanțelor Publice precizează intr-un comunicat că a autorizat toți cei 7 distribuitori de case de marcat cu jurnal electronic care au depus până în prezent documentația prevăzută de lege pentru a putea vinde pe piața romaneasca noile modele de aparate.

Guvernul a aprobat astazi ordonanța de urgență care amâna aplicarea sancțiunilor pentru nerespectarea termenului limită de dotare cu noile modele de aparate de marcat fiscale.

Potrivit ordonanței, sanctiunile se vor aplica începând cu 1 septembrie pentru contribuabilii mari si mijloci si 1 noiembrie pentru micii contribuabili.

Nerespectarea termenelor de dotare cu noile case de marcat se sanctioneaza cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei, precum și cu confiscarea sumelor nejustificate si suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz, organului constatator.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns