Nedotarea cu noile case de marcat nu va mai intra la legea prevenirii

De | 16 ianuarie 2020


Ministerul Finantelor Publice a publicat in 15 ianuarie pe site-ul institutiei un proiect de hotarare care va scoate de sub incidența legii prevenirii nedotarea cu noile case de marcat.

Astfel, daca organul de control constata absenta noului aparat de marcat electronic fiscal (exceptand defectarea acestuia care trebuie anuntata conform contractului de service, firmei de service), utilizatorul va primi o amenda de la 8.000 lei la 10.000 lei, precum confiscarea sumelor nejustificate; suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparat de marcat electronic fiscal și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz, organului constatator.
Dacă va fi aprobat de guvern, va intra în vigoare la 30 de zile dupa ce va fi publicat in Monitorul Oficial.

Reprezentantii Ministerului Finantelor Publice au specificat ca actul normativ va intra in vigoare cel mai probabil in luna martie a acestui an.

Cititi proiectul de hotarare si nota de fundamentare

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns