Presedinta ANAF – conectarea caselor de marcat la serverul national va incepe de la 1 iulie

De | 29 mai 2020

Intr-o dezbatere online organizata de PwC Romania, privind masurile fiscale in contextul repornirii economiei, Mirela Calugareanu, presedinta ANAF, a facut cateva declaratii privind conectarea caselor de marcat la serverele ANAF.

Potrivit declaratiilor, conectarea caselor de marcat la ANAF va incepe de la 1 iulie si se va face pe etape astfel: 1 iulie – 30 septembrie, marii contribuabili, urmand ca pana la sfarsitul lunii ianuarie sa fie finalizat procesul de conectare si pentru celelalte doua categorii de contribuabili.

Va reamintim ca in data de 20 mai 2020, la initiativa Ministerului de Finante, a fost organizata o videoconferinta care a reunit reprezentantii tuturor partilor implicate in procesul de implementare al conectarii caselor de marcat din Romania la serverul ANAF. Din partea Patronatului nostru au participat: Dl Presedinte, Marian Anghelescu, alaturi de vicepresedintii: Nona Cosma, Judit Dobrescu si Dor Bujor Padureanu.

In cadrul videoconferintei, dl. Miron Panturoiu, Secretar de Stat la Ministerul Finantelor Publice, a prezentat o propunere a calendarului de implementare dupa cum urmeaza:

  • 1 iulie – Inceperea implementarii pe mari contribuabili;
  • 1 septembrie – Inceperea conectarii pentru contribuabilii mijlocii;
  • 1 noiembrie – inceperea conectarii pentru contribuabilii mici.

La sugestia conducerii Patronatului, s-a lasat deschis intervalului final de implementare a tuturor caselor de marcat, termenul de inchidere cel mai probabil fiind sfarsitul lunii ianuarie 2021.

De asemenea, colegii nostri au propus ca interconectarea sa poata fi facuta de indata ce casele de marcat au trecut de reavizare, fara a avea neaparat o impartire pe tipuri de contribuabili, astfel incat procesul sa se desfasoare in paralel si sa se faca economie de timp.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?