Încep controalele pe tema conectării caselor de marcat la serverul ANAF

De | 3 octombrie 2021


Prezent la seminarul de lucru al Patronatului Caselor de Marcat, ținut la Covasna in 2 octombrie, Directorul General al Direcției Generale de Informații Fiscale din cadrul ANAF, domnul Daniel Diaconescu a informat firmele de service case de marcat prezente la eveniment ca în perioada imediat următoare, ANAF va începe verificarea agenților economici pentru a vedea dacă aceștia si-au conectat casele de marcat la sistemul național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale.
Pe aceasta cale recomandam utilizatorilor de aparate fiscale sa grabeasca demersurile pentru conectarea caselor de marcat la ANAF, pentru a evita aplicarea sancțiunilor pentru depășirea termenului legal de conectare care este 30 noiembrie pentru utilizatorii din categoria mici și mijlocii. Practic au mai rămas mai puțin de 60 de zile, timp în care acești contribuabili trebuie sa între în legalitate.
Totodată, domnul Director General a menționat faptul ca termenele limita de conectare nu se vor prelungi.
Nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a AMEF, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 8.000 la 10.000 lei.
Comunicatul oficial îl găsiți aici și pe www.anaf.ro

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns