Contravaloarea casei de marcat va fi dedusă din impozit pentru toate categoriile de agenți economici

De | 30 iunie 2020

Camera Deputaților a aprobat un proiect legislativ prin care operatorii economici au dreptul să deducă din impozitul datorat contravaloarea caselor de marcat electronice fiscale.
Astfel, operatorii economici – persoane fizice şi persoane juridice, plătitori de impozit pe profit, impozit pe veniturile microîntreprinderilor sau impozit pe venit, după caz, beneficiază de această prevedere.

În prezent, dacă firma nu este plătitoare de TVA, casa de marcat nu este o cheltuială deductibilă.

Portrivit ultimelor modificări aduse proiectului, măsura se va aplica pentru casele de marcat achiziționate și puse în funcțiune în anul 2018, în anul 2019, precum și cele puse în funcțiune în anul 2020 înaintea intrării în vigoare a noii legi. 

De asemenea, măsura se va aplica si contribuabililor care intră sub incidența impozitului specific unor activități, respectiv pentru industria HoReCa. 

Pentru a putea fi pus în practică proiectul trebuie promulgat de Președinte si publicat in Monitorul Oficial.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns