CONECTEZA CASA DE MARCAT LA SERVERUL ANAF!

De | 29 noiembrie 2021

Incepand cu luna decembrie 2021, Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin Directia Generala Antifrauda Fiscala, va incepe controalele la agentii economici care nu si-au conectat casele de marcat la serverul ANAF, pana la data de 30 noiembrie 2021.

Contribuabilii mici și mijlocii au avut la dispoziție 8 luni pentru a-si conecta casele de marcat la serverul ANAF, în timp ce pentru marii contribuabili, perioada legala de conectare s-a încheiat la sfârșitul lunii iunie 2021.

Ii sfatuim pe toti agentii economici care inca nu au facut demersurile necesare pentru conectarea casei de marcat, sa ia cat mai repede legatura cu firma de service si sa programeze interventia.

Obligatia de a conecta casa de marcat la sistemul informatic national de supraveghere a datelor fiscale ii revine exclusiv operatorului economic indiferent daca acesta detine un aparat de marcat utilizat sau neutilizat (cazul firmelor cu activitate suspendata declarata, activitate sezoniera, etc. pentru care utilizatorul depune lunar F4109).

Conectarea este obligatorie pentru toate modelele de aparate de marcat fiscale instalate în zone deservite de reţelele de comunicaţii pentru care Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică –ICI Bucureşti a eliberat aviz tehnic favorabil şi, după caz, supliment de aviz, conform prevederilor legale stabilite la art. 3 alin. (7) din OUG nr 28/1999. 

Sunt exceptate de la conectare aparatele de marcat instalate in zone nedeservite de retele de telecomunicatii (in zone fara semnal) si pentru care utilizatorul a depus formularul F4110, sau aparatele de marcat care nu au memorie fiscala, pentru care utilizatorul a depus F4105 cu mentiunea „scoaterea memoriei fiscale”.

Autoritățile nu vor prelungi termenul limita de conectare și nu vor amana aplicarea sancțiunilor impuse de lege.

Amenda este de la 8.000 la 10.000 lei, confiscarea sumelor nejustificate si suspendarea activitatii in punctul de lucru.

Pana cum, peste 450.000 (466.288 de case deja conectate) din aproximativ 650.000 de aparate de marcat, au fost conectate la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF.

Comunicat ANAF

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns