Conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al MF-ANAF – termenele limita de conectare nu se vor prelungi

De | 11 iunie 2021

Astazi a avut loc o dezbatere organizată de MF si ANAF în sistem videoconferință, în cadrul căreia au fost abordate următoarele subiecte:

1. Aspecte de natura tehnică (Ex. probleme tehnice identificate în procesul de conectare).
2. Modalități/argumenete identificate de distribuitorii autorizați/unitățile acreditate pentru service, pentru  motivarea  operatorilor economici  în vederea  conectării cât  mai rapide  la server-ul ANAF.

Stadiul la zi al procesului de conectare a caselor de marcat

Pana in acest moment, 58000 de case de marcat sunt conectate la sistemul informatic al MF-ANAF din care 33.700 echipamente la marii contribuabili, 17.600 la contribuabilii mici, restul la contribuabilii mijlocii.

Restul materialului este disponibil exclusiv membrilor de patronat. Click aici pentru autentificare.

Au mai ramas 12 zile lucratoare si 20000 de case de marcat aflate in functiune la marii contribuabili, care trebuie conectate la serverul fiscului. ANAF a transmis catre acestia notificari prin SPV, prin care sunt rugati sa demareze procedurile de conectare a echipamentelor fiscale la sistemul informatic.

Incepand cu saptamana viitoare, administratiile fiscale judetene vor transmite aceste notificari si contribuabililor mici si mijlocii. Acestia au termen limita pana la 30 noiembrie pentru a conecta aparatele la sistemul informatic al MF-ANAF.

Patronatul nostru a asigurat autoritatile ca unitatile pentru distributie si service deruleaza campanii de informare cu privire la obligatia contribuabililor de a conecta aparatele de marcat la sistemul informatic al MF-ANAF.

MF si ANAF au dat asigurari ca termenele de conectare a caselor de marcat nu se vor prelungi.

Transmitem contribuabililor mesajul ANAF de a grabi conectarea caselor de marcat la sistemul informatic national.

Recomandam utilizatorilor de case de marcat sa ia legatura cu unitatile de service pentru a demara cat mai rapid procedurile de conectare si sa nu amane operatiunile catre termenul limita. Contribuabilii care nu vor respecta termenele de conectare risca o amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, suspendarea activitatii in punctul de lucru si confiscarea veniturilor.

De asemenea incurajam contribuabilii sa se inroleze la SPV pentru a putea primi rapoartele cu privire la transmisia de date a casei de marcat catre serverul ANAF.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns