Conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al MF-ANAF – noutati

De | 13 mai 2021

MF-ANAF a organizat astazi o noua dezbatere in sistem videoconferinta pe tema conectarii caselor de marcat la sistemul informatic.

Subiectele dezbatute au fost:

1. Aspecte de natura tehnică ( Ex. probleme tehnice identificate în procesul de conectare).
2. Modalități/argumenete identificate de distribuitorii autorizați/unitățile acreditate pentru service, pentru  motivarea  operatorilor economici  în vederea  conectării cât  mai rapide  la server-ul ANAF.
3. Tipuri de informatii  provenite din fișierele pe care le transmit aparatele de marcat, care ar fi utile contribuabililor daca ar fi disponibile in SPV (Ex. fisiere care ar putea fi importate in programele de contabilitate).

Restul materialului este disponibil exclusiv membrilor de patronat. Click aici pentru autentificare.

Numar mare de formulare F4102 (Formular pentru înregistrarea aparatelor de marcat electronice fiscal instalate) care nu au fost depuse

Desi a trecut demult termenul limita pana la care casele de marcat vechi au trebuit inlocuite cu cele noi, exista un numar mare de formulare F4102, aproximativ 25000 de formulare, care nu au fost inca transmise. Rugamintea ANAF este ca unitatile de service sa transmita aceste formulare pentru a evita eventualele santiuni.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns