Comercianti, nu va lasati inselati de „casele de marcat conform noii legislatii”!

De | 12 noiembrie 2016

Incepand cu anul 2017, conform modificarilor aduse OUG 28/1999,  sunteti obligati sa utilizati case de marcat cu jurnal electronic si modul de comunicatie care sa permita transmisia de date catre serverul ANAF. In urma acestor modificari,  Ministerul Finantelor Publice a elaborat un Proiectul de modificare a normelor de aplicare a OUG 28/1999.

Exista in acest moment pe piata importatori si distribuitori de case de marcat care promoveaza pe mediul on-line si in magazine „case de marcat conform noii legislatii”. Acestia se pot face vinovati de publicitate inselatoare .

De ce nu avem case de marcat conforme cu noua obligatie a OUG 28/1999?

ANAF a chemat la discutii reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, ICI, Patronatului Caselor de Marcat, ADAMEF si alte institutii implicate in acest proiect, teama dezbaterilor fiind specificatiile tehnice ale caselor de marcat si modul de transmitere a datelor catre serverul ANAF. S-a propus crearea unui grup restrans de tehnicieni care sa dea o mana de ajutor pentru  finalizarea detaliilor tehnice. Deocamdata, proiectul normelor de aplicare a OUG 28/1999 nu este aprobat!

NU EXISTA CASE DE MARCAT CONFORM NOII LEGISLATII!!!

In consecinta, toate casele de marcat existente pe piata, desi sunt modele noi cu jurnal electronic, sunt conforme legislatiei actuale. Avand in vedere acest aspect va sfatuim sa schimbati casa de marcat doar daca este absoluta nevoie, iar daca sunteti obligati sa utilizati casa de marcat, alegeti un model de casa de marcat care sa se potriveasca cu profilul activitatii dumneavoastra!

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns