Banii obtinuti din meditatii – obiect de analiza ANAF

De | 23 decembrie 2020

ANAF a demarat un proiect pilot impreuna cu Administratia Judeteana a Finantelor Publice Prahova, prin care incearca sa stimuleze conformarea voluntara a celor care obtin venituri din meditatii dar si a altor persoane fizice care obtin venituri supuse impozitarii, din activitati independente.

Obiectivul proiectului este in primul rand de a informa si indruma contribuabilii care desfasoara astfel de activitati, sa isi indeplineasca corect obligatiile declarative si de plata care le revin din prestarea acestor servicii catre populatie.

Prestarea serviciilor de catre meditatori este incadrata, din punct de vedere fiscal, in categoria activitatilor independente iar persoanele fizice care desfasoara aceste activitati au obligatia autorizarii si declararii veniturilor obtinute.

In functie de evaluarea datelor si de riscul fiscal prezentat, ANAF are in vedere si controale antifrauda.

Conform OUG28/1998, operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns