ANAF ia masuri privind imbunatatirea si reorganizarea activitatii institutiei

De | 6 februarie 2020
Ministerul Finantelor Publice a publicat un proiect de hotărâre de guvern, pentru reorganizarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, care prevede ca posturile de inspectori antifraudă să fie desființate, urmând ca angajații agenției să devină funcționari publici, la fel ca ceilalți bugetari.

Proiectul prevede reorganizarea la nivelul conducerii ANAF – scade numărul de vicepreședinți și Departamentul Antifraudă trece în subordinea Inspecției. Se înființează, în schimb, Direcția generală de strategie și monitorizare a proceselor, în subordinea directă a președintelui ANAF și  Direcția generală de Analiză de Risc,  prin preluarea activității și a unei părți a personalului Direcției generale de informații fiscale.
Nu în ultimul rând, toate direcțiile județene vor intra în analiză, pentru ca repartizarea posturilor să se facă în conformitate cu următoarele criterii:
– Ponderea veniturilor colectate
– Venituri realizate în total
– Numărul și dispersia în teritoriu a contribuabililor administrați de organele fiscale din subordine
– Costul colectării înregistrat la fiecare unitate fiscal.
Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns