ANAF anunta controale. Cine este vizat?

De | 27 martie 2020

Pentru asigurarea îndeplinirii măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, ANAF este împuternicită să verifice respectarea unor măsuri prevăzute de ordonanțele militare emise în baza art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală vor verifica dacă se respectă măsurile suspendării:

– comercializării consumului produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice,
– activităților comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear și de îngrijire personală
– comerțului cu amănuntul al produselor și serviciilor în centrele comerciale cu suprafață de vânzare mai mare de 400m2 în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici. În centrele comerciale menționate este permisă continuarea comercializării de produse alimentare, veterinare sau farmaceutice, a produselor și serviciilor de optică medicală, a serviciilor de curăţătorie și a produselor electronice și electrocasnice, dacă operatorii economici respectivi asigură livrarea la domiciliu.

Încălcarea de către persoane juridice a măsurilor stabilite în ordonanțele militare se sancționează cu amendă contravențională de la 1.000 lei la 70.000 lei (conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare).

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns