5% tva pentru lemnele de foc livrate către persoanele fizice

De | 20 noiembrie 2021

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 9 noiembrie 2021, două proiecte de modificare a Codului Fiscal, unul dintre ele privind reducerea TVA de la 19% la 5% pentru lemnele de foc cumpărate de persoanele fizice.

Potrivit proiectului care ar urma sa intre în vigoare de la 1 decembrie ,,cota redusă de TVA de 5% se aplică pentru livrările de lemn de foc, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00, realizate către persoane juridice sau alte entităţi, indiferent de forma juridică de organizare a acestora, inclusiv şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.”

Celălalt proiect menţionează că TVA de 5% se aplică, de asemenea, asupra bazei de impozitare pentru următoarele livrări de bunuri şi prestări de servicii: livrarea de lemn de foc către persoanele fizice, sub formă de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare, care se încadrează la codurile NC 4401 11 00 şi 4401 12 00. 

Proiectul de lege a fost înaintat spre promulgare Președintelui, în data de 20 noiembrie și ar intra în vigoare după promulgare și publicarea Decretului în Monitorul Oficial.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns