5.421 de contracte au fost trimise catre beneficiarii de microgranturi

De | 20 noiembrie 2020

MEEMA a transmis in seara zilei de 19.11.2020, 5.421 de contracte către antreprenorii care au aplicat pentru microgranturi în cadrul schemei 1 (2000. euro) a programului pentru IMM-uri.

Odată semnate de către beneficiari, aceștia din urmă vor intra în posesia fondurilor pentru care au aplicat.

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență adoptate miercuri de Guvern, măsura va fi redeschisă, astfel încât toate fondurile alocate să fie accesate de către antreprenorii interesați.

Microîntreprinderile, PFA, ONG și cabinetele medicale care s-au calificat la microgranturile de câte 2.000 de euro au început să primească pe portalul de aplicare contractele de finanțare, dar pentru a le putea descărca au nevoie de coduri IBAN de la banca parteneră pe care au selectat-o. Nu toți aplicanții au cod IBAN pentru microgrant, aceștia trebuind să-și deschidă urgent cont special la banca parteneră selectată, pentru a putea semna contractul în maximum 5 zile de la primire în aplicație, să nu piardă finanțarea.

„În cazul în care întâmpinați dificutăți în crearea contului bancar distinct la banca parteneră pentru care ați optat, aveți posibilitatea încărcării oricărui cont IBAN al societății dumneavoastră, în vederea descărcării contractului (trebuie reîncărcat fișierul semnat în aplicație în maxim 5 zile de la primire), urmând ca ulterior să vă adresați băncii partenere în program pentru care ați optat, pentru deschiderea contului distinct”.

anunta Ministerul Economiei

Ministerul Economiei a publicat si un tutorial pentru faza de contractare.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns