Doar 24% din casele de marcat au fost conectate la serverul ANAF

De | 23 septembrie 2021

In 17 septembrie Ministerul Finantelor a inaintat catre Camera Deputatilor un raport cu privire la stadiul proiectului de conectare a caselor de marcat la serverul ANAF.

Din acest document rezulta ca pana la data de 30 august 2021, nivelele de conectare se prezinta astfel:

-la contribuabilii mari: 48.788 a.m.e.f., adica 91,4%

-la contribuabilii mijlocii: 18.819 a.m.e.f., adica 34,3

-la contribuabili mici: 82.503 a.m.e.f., adica 15.7% .

Gradul total de conectare este de 23,7% (150110 a.m.e.f. conectate din totalul de 633449 de case de marcat instalate in Romania).

Aceste cifre mici ingrijoreaza managerii organizatiei noastre care trebuie sa ramana conectati la evenimente si focusati pe buna organizare a acestui proces in propria firma.

Recomandam contribuabililor sa nu amane conectarea casei de marcat spre sfarsitul perioadei legale de conectare deoarece numarul mare de cereri de conectare din acea perioada poate ingreuna activitatea firmei de service care nu va putea solutiona la timp toate cererile.

In urma conectarii casei de marcat la serverul ANAF, contribuabilii vor fi scutiti de a extrage rapoartele lunare din casele de marcat, pe care apoi le depun la ANAF folosind aplicatia A4200. Odata ce au fost conectate la serverul ANAF, aparatele de marcat transmit singure online aceste fisiere, fara niciun demers in plus din partea utilizatorului.

Termenul limita pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este 30.11.2021 pentru contribuabilii mici si mijlocii.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Lasă un răspuns