Comerciantii cer Guvernului sa ii scape de bon fiscal daca emit factura si chitanta

De | 28 iulie 2016

Comerciantii au cerut Guvernului sa ii scape de obligatia emiterii unui bon fiscal, daca la livrarea unui produs sau furnizarea unui serviciu elibereaza factura si chitanta. Solicitarea, transmisa prin intermediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, a fost primita si retinuta de Ministerul Finantelor spre analiza.

Solicitarea a fost ca Guvernul sa modifice legislatia actuala prin eliminarea obligativitatii agentilor economici care emit factura si chitanta de a mai elibera si un bon fiscal pentru aceeasi operatiune, considerandu-se ca acest lucru nu mai este necesar.

Solicitarea a fost retinuta spre analiza de Ministerul Finantelor, cu luarea in calcul a modificării in acest sens a OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Autor: Cristina Zafiu

In calitatea sa de asistent al presedintelui, asigura secretariatul permanent al asociatiei profesionale. Cea mai mare parte din activitatea sa este consacrata comunicarii cu membrii patronatului si cu celelalte organizatii si institutii cu care patronatul coopereaza.

Un comentariu despre “Comerciantii cer Guvernului sa ii scape de bon fiscal daca emit factura si chitanta

 1. Ghiocel Gherghe

  Buna ziua,
  ..in proiectul pentru modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Art.117 si Art.118 se abroga.
  Aceasta este forma din vechile Norme:
  Art. 117. – (1) Clienţii sunt obligaţi să solicite bonurile fiscale şi să le prezinte la cerere organelor de control.
  (2) Utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale sunt obligaţi să afişeze la loc vizibil, inclusiv la locul de amplasare a aparatelor, în cazul în care clienţii au acces în unitate, anunţuri de atenţionare a clienţilor cu privire la obligaţia acestora de a solicita şi de a păstra bonul fiscal pentru prezentarea acestuia la un eventual control.
  (3) Prevederile alin. (2) se aplică şi în cazul activităţilor de taximetrie.
  Art. 118. – Anunţurile prevăzute la art. 117 alin. (2), cu excepţia celor afişate în interiorul autovehiculelor-taxi, vor fi scrise cu litere de tipar având înălţimea minimă de 3 cm.
  DAR..
  ..in OUG 91, Art.1 alin.(11)
  (11) Operatorii economici prevăzuți la alin. (1) sunt obligați să afișeze la loc vizibil un anunț detaliat de atenționare a clienților cu privire la obligația respectării dispozițiilor prevăzute la alin. (9) și (10).
  Poate se vor decide pe care dintre ele poate fi pastrata.
  Gherghe Ghiocel

Lasă un răspuns