Protocolul de colaborare privind implementarea sistemului de instituire electronică a popririi asupra conturilor bancare

De | 20 iulie 2017
-

Începând cu data de 22.06.2017 a intrat în vigoare Protocolul de colaborare privind implementarea sistemului de instituire electronică a popririi asupra conturilor bancare, încheiat între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Asociaţia Română a Băncilor și Instituţiile de credit membre ale A.R.B. Implementarea acestui sistem are ca principal obiectiv scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, reducerea costurilor… Citeste articolul »

Strandurile amendate de inspectorii DGAF

De | 19 iulie 2017
-

Conform unui comunicat emis de ANAF, in perioada 15-16 iulie 2017, DGAF, a desfăşurat acţiuni de control operativ la societăţi care au în proprietate, administrare/gestiune bazine de înot, piscine, ştranduri sau spaţii similare destinate activităţilor de divertisment, petrecere a timpului liber, agrement etc., cu precădere a celor care înregistrează o intensificare a activităţii în sezonul estival (în aer… Citeste articolul »

Amenzi pentru firmele care produc deseuri

De | 17 iulie 2017
-

Firmele care pun pe piata ambalaje, echipamente electrice sau baterii, printre altele, precum si cele care produc deseuri din hartie, metal, sticla sau plastic sunt obligate sa desemneze un responsabil cu gestionarea deseurilor, dintre angajatii proprii. Practic, noile prevederi completează Legea nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, acolo unde este prezentat conceptul „platesti pentru cat arunci”, instrument care vizeaza atat persoanele… Citeste articolul »

Se va infiinta Centrul National pentru Informatii Financiare

De | 17 iulie 2017
-

Potrivit unui Memorandum adoptat de Guvern, se va constitui Centrul National pentru Informatii Financiare, structura informatica ce ar urma sa unifice toate bazele de date legate de fiscalitate, cu sustinerea STS. Potrivit comunicatului postat pe site-ul Guvernului, „măsura are scopul să contribuie la îmbunătățirea relației cetățenilor   cu administrația fiscală, prin creșterea gradului de informatizare și, implicit, simplificarea procedurilor… Citeste articolul »

Constanta si statiunile de pe litoral au fost controlate de ANAF

De | 12 iulie 2017
-

Inspectorii antifraudă au controlat 255 de contribuabili din municipiul Constanţa si staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre, în perioada 03-09 iulie, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 952.918 de lei (amenzi şi confiscări), respectiv: – 215 sancţiuni contravenţionale principale (171 de amenzi şi 44 de avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 931.500 de lei;… Citeste articolul »

Operatiunea BALLROOM – 4 suspendari pentru nedotare cu casa de marcat

De | 6 iulie 2017
-

ANAF, prin structurile antifrauda, a initiat operatiunea BALLROOM, efectuand controale operative la societati care detin spatii cu destinatie principala de organizare evenimente (nunti, simpozioane, evenimente corporate etc.). Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor incasate din inchirierea spatiului unde se desfasoara evenimentul si/sau prestarile de servicii conexe (catering, servire bauturi, program artistic, DJ etc.). In… Citeste articolul »

Balastierele controlate de ANAF. 15 contribuabili cu activitate asuspendata pentru nedotarea cu AMEF

De | 1 iulie 2017
-

ANAF a declanşat verificări ample la contribuabilii care au ca obiect de activitate fabricarea betoanelor şi extracţia nisipului şi pietrişului (balastiere) şi a aplicat sancţiuni de peste 900.000 de lei. „Linia de acţiune utilizată este LO17_CST – Activităţi cu risc fiscal asociat comerţului cu materiale de construcţii”, se arată în comunicatul ANAF. Principalele obiective de control au vizat verificarea… Citeste articolul »

ANAF incepe controalele pe litoral

De | 28 iunie 2017
-

ANAF avertizează operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea pe Litoral să se doteze cu aparate electronice de marcat fiscale şi să elibereze bonuri fiscale pentru serviciile prestate şi/sau bunurile vândute, se arată într-un comunicat al Fiscului. De asemenea, turiştii sunt rugaţi să solicite bonul fiscal pentru fiecare bun/serviciu achizitionat.

Plata cu cardul, ar putea fi obligatorie numai pentru magazinele cu afaceri peste 50.000 de euro

De | 28 iunie 2017
-

Legea cashback a intrat in vigoare la inceputul anului 2017, si obliga firmele care se ocupa cu comertul cu amanuntul si care realizeaza anual afaceri mai mari de 10.000 de euro sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit. Insa,  in aceasta saptamana, Comisia pentru industrii si servicii din cadrul camerei Deputatilor a… Citeste articolul »

Controale maraton ale ANAF!

De | 27 iunie 2017
-

In perioada 22-23 iunie 2017, inspectorii antifrauda fiscala din cadrul ANAF au controlat 652 de comercianti avand ca obiectiv principal analiza modului de evidentiere, declarare si plata a creantelor fiscale. In urma acestor controale, cei vizati au platit obligatii de 15 milioane de lei in contul taxelor si impozitelor datorate. „Actiunile se circumscriu obiectivelor strategice ale ANAF care vizeaza… Citeste articolul »