Amenzi la regimul utilizarii caselor de marcat

De | 25 ianuarie 2018
-

Guvernul a aprobat la sfarsitul anului trecut ordonanta nr. 116/2017  prin care functionarii ANAF pot primi ca fond de premiere 15% din incasarile care provin din amenzi. Textul articolului este urmatorul: „Art. 1. (1) Începând cu anul 2018, Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin înființarea unei activități finanțate integral din venituri proprii, poate reține, ca venituri proprii, o cotă de… Citeste articolul »

6 importatori amef membri ai Patronatului au lansat Roadshow-ul cu noile case de marcat

De | 25 ianuarie 2018
-

Patronatul caselor de marcat din România a lansat la Bucuresti evenimentul „Rodshow cu noile case de marcat „. 6 firme importatoare de a.m.e.f şi totodată membre ale Patronatului,  si-au prezentat echipamentele fiscale pregătite pentru avizarea legală. Au expus:  GIP TRONIC SERVICE 96, POS&HARD DISTRIBUTION, SCALE EXPERT, ZEUS SERVICE, ADPOS RETAIL SYSTEMS, VALMED FREEMEX Peste 80 de vizitatori de la firme… Citeste articolul »

La un pas de final

De | 23 ianuarie 2018
-

POS&HARD DISTRIBUTION, unic distribuitor la nivel national al caselor de marcat – marca SAM4S – Coreea, a pregatit pentru testare noile modele ale caselor de marcat conform noilor prevederi legislative. Casele de marcat SAM4S, sunt disponibile pentru a fi testate de catre dezvoltatorii aplicatiilor specializate pentru puncte de vanzare, impreuna cu Protocolul de Comunicare. Modelele pregatite pentru a fi testate sunt: SAM4S NR-300; SAM4S NR-240; SAM4S NR440.… Citeste articolul »

Firmele de service a.m.e.f. nu sunt obligate sa utilizeze case de marcat

De | 16 ianuarie 2018
-

Una dintre modificarile importante aduse de noile Norme metodologice de aplicarea legislatiei caselor de marcat a fost adusa chiar de art. 1.1 care defineste operatorii economici obligati sa utilizeze a.m.e.f.. Conform vechilor Norme legale era obligatoriu sa se utilizeze a.m.e.f. pentru „… livrări de bunuri cu amănuntul şi/sau prestări de servicii direct către populaţie…”. Cu sintagma „sau juridice”… Citeste articolul »

Procedura de avizare a noilor modele de case de marcat a fost publicata in Monitorul Oficial

De | 12 ianuarie 2018
-

In Monitorul Oficial nr. 30 din 12.01.2018 Partea I,  a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice si al ministrului comunicatiilor si societatii informationale privind aprobarea procedurii  de avizare tehnica a modelelor de aparate de marcat electronice fiscale definite la Art 3 lin (2) din OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Institutul… Citeste articolul »

Registrul National de Evidenta a noilor case de marcat a fost publicat in Monitorul Oficial

De | 12 ianuarie 2018
-

In Monitorul Oficial nr. 28 din 12.01.2018 Partea I,  a fost publicat Ordinul presedintelui A.N.A.F. pentru aprobarea informatiilor continute in Registrul national de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judete si in sectoarele Municipiului Bucuresti, precum si metodologia si procedura de inregistrare a acestora. Iata datele care se vor regasi in Registrul National de evidenta a… Citeste articolul »

Noile case de marcat se arata la orizont

De | 10 ianuarie 2018
-

Pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare fiscala a fost publicat Proiect de ordin al președintelui ANAF privind: descrierea profilurilor prevăzute la art. 22 pct. J lit. a) din normele metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, republicată,… Citeste articolul »

Seminarul profesional cu nr. 6: Timisoara, 29 ianuarie.

De | 9 ianuarie 2018
-

Prima parte a proiectului “Seminarii profesionale in sprijinul managerului firmei de service case de marcat” se va incheia la Timisoara. Evenimentele asemanatoare de la  Brasov, Cluj, Iasi, Craiova si Bucuresti (la Bucuresti seminarul va avea loc in 23 ian.) au fost dedicate colegilor din intreaga tara si au fost apreciate drept  interesante si utile. Obiectivul seminarului „Impactul noi… Citeste articolul »

Amenzi intre 5.000 si 7.500 lei pentru comerciantii care refuza plata cu cardul

De | 8 ianuarie 2018
-

In data de 5 ianuarie 2018 a fost publicata in MO nr. 11, Hotararea nr. 949/2017 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgentă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata. De la 1 ianuarie 2017, comerciantii cu amanuntul ce realizeaza anual o cifra de afaceri de cel putin 10.000 de euro, precum si operatorii… Citeste articolul »

Negocierile de transfer a contributiilor sociale de la angajator la angajat sunt verificate de Inspectia Muncii

De | 8 ianuarie 2018
-

In Monitorul Oficial din 16 noiembrie 2017, a fost publicata OUG nr. 82/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative. Aceasta reglementeaza mai multe situatii punctuale, cum ar fi si negocierile de transfer a contributiilor sociale de la angajator la angajat. Conform OUG 82/2017 Art. VII. — (1) Prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social… Citeste articolul »