Legea preventiei a fost adoptata de Guvern

De | 19 mai 2017
-

Proiectul legii preventiei a fost adoptat joi de Guvern, urmand sa fie transmis spre dezbatere si aprobare Parlamentului. Cele 267 de contraventii ce vor fi supuse mecanismului preventiei sunt fapte care nu prezinta un grad de pericol social ridicat. Aceste contraventii sunt din domeniile fiscal, legislatia muncii, agricultura, turism, ape si paduri, protectia mediului, comunicatii, educatie, protectia consumatorului,… Citeste articolul »

E-commerce, operatiunea care vrea sa reduca evaziunea din comertul online

De | 18 mai 2017
-

ANAF a initiat o noua actiune prin care vrea sa reduca evaziunea din comertul online, vizate fiind coletele livrate prin posta sau firme de curierat in urma unor comenzi plasate online. Operatiunea a primit numele de E-commerce se alatura altor actiuni ale inspectorilor ANAF, inclusiv prin Biroul Monitorizare Comert Electronic, o structură infiintata in acest scop in luna ianuarie 2017.… Citeste articolul »

ANAF schimba procedura de rambursare a TVA la firmele cu risc

De | 13 aprilie 2017
-

ANAF vrea sa modifice procedura de solutionare a deconturilor cu sume negative de TVA cu optiunea de rambursare, astfel incat sa fie redus numarul de firmei inscrise in baza speciala, in care sunt trecute persoanele impozabile despre care organele de inspecție fiscala sau cele cu atributii de administrare fiscala au informatii ca prezinta un risc fiscal mare pentru… Citeste articolul »

Impozitului pe venitul global si „gospodaria fiscala”

De | 13 aprilie 2017
-

Despre gospodaria fiscala si impozitul pe venitul global, ne-a lamurit miercuri intr-o declaratie de presa, Ministrul Finantelor, Viorel Stefan. Pentru a se calcula mai usor impozitul pe venitul global, a fost necesars introducerea conceptului de gospodarie fiscala, care inseamna un grup de persoane, indiferent daca sunt rude sau nu, care au un patrimoniu comun. „Prin gospodărie în spiritul… Citeste articolul »

Marii contribuabili vor fi verificati de catre structurile teritoriale ale ANAF

De | 12 aprilie 2017
-

ANAF a anuntat, marti, ca a decis un transfer de competente catre structurile sale teritoriale, care primesc competente de verificare pentru 80 de mari contribuabili considerati cu risc fiscal ridicat si care nu au fost verificati in perioadele anterioare de catre directia speciala pentru mari contribuabili a Fiscului, din cauza lipsei capacitatii de inspectie din anii precedenti. Decizia… Citeste articolul »

Inspectia fiscala – criteriile ANAF pentru analiza de risc

De | 11 aprilie 2017
-

ANAF deruleaza frecvent inspectii pentru a verifica in ce masura firmele isi indeplinesc obligatiile fiscale. Intrucat controlul periodic al tuturor contribuabililor ar reprezenta o sarcina prea complexa, ANAF utilizeaza o analiza de risc pentru a selecta contribuabilii unde trimite inspectorii Antifrauda Fiscala. Selectia contribuabililor pentru inspectii fiscale se efectueaza, in mod obisnuit, in urma unei analize de risc… Citeste articolul »

Legea preventiei, in dezbatere publica

De | 5 aprilie 2017
-

333 amenzi amanate prin legea preventiei, pentru oua nemarcate, constructii pe baraje, spam-urile, munca la negru, vanzarea de lemn recoltat ilegal sau neinmanarea bonului fiscal Proiectul legii preventiei a fost pus in dezbatere de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri. Acesta, are drept scop preventia savarsirii unor contraventii de catre persoane sau companii care desfasoara activitate economica, dar… Citeste articolul »

Registrul national de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale, in dezbatere publica

De | 30 martie 2017

ANAF propune, spre dezbatere publică, proiectul de ordin al președintelui Agenției Naționale de  Administrare Fiscală privind informaţiile conţinute de registrul naţional de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţe şi în sectoarele municipiului Bucureşti, precum și metodologia şi procedura de înregistrare a acestora. Soluția identificată a fost elaborată în urma consultărilor purtate cu factorii interesați/decidenți,… Citeste articolul »

Normele de aplicare a OUG 28/1999 in discutii la ANAF-DGTI

De | 28 martie 2017
-

In 28 martie 2017, a avut loc la sediul DGTI o intalnire convocata de reprezentantii acestei institutii, pentru discutarea propunerile aduse Normelor de aplicare a OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Ordinnului Presedintelui ANAF legat de noul registru unic al caselor de marcat precum si de structura fisierelor XML. La intalnire au… Citeste articolul »

Ce masuri va implementa ANAF, pana pe 15 aprilie

De | 15 martie 2017
-

Fiscul a elaborat un plan de 14 măsuri urgente care să ducă la creșterea încasărilor bugetare, necesare pentru a susține toate majorările de cheltuieli publice aprobate deja.  Ziarul „România liberă” a obținut de la Guvern lista completă a acestor măsuri, pe care ANAF s-a angajat în fața premierului Sorin Grindeanu să le implementeze până la data de 15 aprilie.… Citeste articolul »