Procedura de avizare a noilor modele de case de marcat a fost publicata in Monitorul Oficial

De | 12 ianuarie 2018
-

In Monitorul Oficial nr. 30 din 12.01.2018 Partea I,  a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice si al ministrului comunicatiilor si societatii informationale privind aprobarea procedurii  de avizare tehnica a modelelor de aparate de marcat electronice fiscale definite la Art 3 lin (2) din OUG 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Institutul… Citeste articolul »

Registrul National de Evidenta a noilor case de marcat a fost publicat in Monitorul Oficial

De | 12 ianuarie 2018
-

In Monitorul Oficial nr. 28 din 12.01.2018 Partea I,  a fost publicat Ordinul presedintelui A.N.A.F. pentru aprobarea informatiilor continute in Registrul national de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judete si in sectoarele Municipiului Bucuresti, precum si metodologia si procedura de inregistrare a acestora. Iata datele care se vor regasi in Registrul National de evidenta a… Citeste articolul »

Noile case de marcat se arata la orizont

De | 10 ianuarie 2018
-

Pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare fiscala a fost publicat Proiect de ordin al președintelui ANAF privind: descrierea profilurilor prevăzute la art. 22 pct. J lit. a) din normele metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, republicată,… Citeste articolul »

Legislatia noilor case de marcat a fost publicata in Monitorul Oficial

De | 20 noiembrie 2017

Hotărârea nr. 804/2017 privind modificarea si completarea Normelor de aplicare a OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat fiscale, a fost publicata in Monitorul Oficial partea I nr 907 din data de 20.11.2017 Printre specificatiile tehnice gasim urmatoarele: Fiecare aparat de marcat va trebui să conțină un modul fiscal propriu, prin intermediul căruia controlează operațiunile… Citeste articolul »

Service-ul de case de marcat intra in era digitala

De | 20 noiembrie 2017
-

In cadrul seminarului profesional desfasurat vineri 17 noiembrie in cadrul Conventiei Anuale a Patronatului Caselor de Marcat, in prezentarea: „Service-ul de case de marcat intra in era digitala” au fost detaliate noile procese de informatizare a activitatii de service case de marcat. La solicitarea mai multor colegi din patronat publicam in acest articol, atat prezentarea sustinuta cat si proiectul de act normativ care… Citeste articolul »

Proiectul normelor de aplicare a OUG 28 a fost publicat

De | 12 octombrie 2017

Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost publicat proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor Metodologice  de aplicare a OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Proiectul se afla in dezbatere publica si va intra in vigoare dupa aprobarea guvernului si publicarea textului in Monitorul Oficial. Aveti mai jos textul proiectului, preluat… Citeste articolul »

Legislatia completa privitoare la casele de marcat din Romania

De | 31 august 2017
-

Legislatia privitoare la utilizarea caselor de marcat fiscale a fost supusa unor modificari succesive de-a lungul anilor. Ultima modificare a legislatiei a fost adusa de Hotărârea nr. 804/2017 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.… Citeste articolul »

Guvernul revine asupra termenelor de dotare cu noile case de marcat

De | 30 august 2017
-

Guvernul a aprobat astazi OG 20 prin care amana termenele de implementare a noilor case de marcat. Potrivit actului normativ acesta este calendarul noilor termene: Pana la data de 30.09.2017 se modifica Normele metodologice de aplicare a OUG 28/1999; Ordinul comun al ministrului finantelor si al ministrului comunicatiilor si societatii informationale privind procedura de avizare tehnica a noilor modele… Citeste articolul »

Termen unic de dotare cu noile case de marcat: 1 mai 2018

De | 27 iulie 2017
-

Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a aparut in dezbatere publica un proiect de ordonanta care prelungeste termenele de implementare a noilor case de marcat. Astfel, toti operatorii economici vor schimba casele de marcat pana la 1 mai 2018. Normele de aplicare ale OUG 28/1999 vor fi modificate pana la data de 31 august 2017. Potrivit aceluiasi proiect de ordonanta, avizele privind distribuția aparatelor de marcat… Citeste articolul »