Noi obligatii in legislatia muncii. Regulamentul Intern al firmei

De | 12 ianuarie 2018
-

La Adunarea Generala a Patronatului, din noiembrie 2017, au fost trasate liniile generale de activitate pentru Consiliul Director. Acesta a decis lansarea a 11 proiecte de lucru (le puteti vedea accesand acest link ). In urma sedintei Consiliului Director am preluat coordonarea proiectului „Noi obligatii in legislatia muncii”. Printre aceste obligatii se numara si intocmirea Regulamentului Intern de… Citeste articolul »

Cine nu este obligat sa utilizeze casa de marcat in Romania

De | 12 decembrie 2017
-

Regimul utilizarii caselor de marcat este stabilit de OUG 28/1999 (r) care in articolul 1 nominalizeaza entitatile care sunt obligate sa emita bon fiscal cu case de marcat: Art. 1 (1) Operatorii economici care încasează, integral sau parţial, cu numerar sauprin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar contravaloarea bunurilor livrate cu amănuntul, precum şi a… Citeste articolul »

Cand vor intra pe piata noile case de marcat?

De | 24 noiembrie 2017

Cand vom avea pe piață „noile case de marcat”? Incepand cu luna ianuarie 2018, noile aparate de marcat electronice fiscale ar putea intra pe piata. Începând cu data de 1 ianuarie 2018, Comisia de avizare descrisa in Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, autorizează… Citeste articolul »

Service-ul de case de marcat intra in era digitala

De | 20 noiembrie 2017
-

In cadrul seminarului profesional desfasurat vineri 17 noiembrie in cadrul Conventiei Anuale a Patronatului Caselor de Marcat, in prezentarea: „Service-ul de case de marcat intra in era digitala” au fost detaliate noile procese de informatizare a activitatii de service case de marcat. La solicitarea mai multor colegi din patronat publicam in acest articol, atat prezentarea sustinuta cat si proiectul de act normativ care… Citeste articolul »

Legislatia completa privitoare la casele de marcat din Romania

De | 31 august 2017
-

Legislatia privitoare la utilizarea caselor de marcat fiscale a fost supusa unor modificari succesive de-a lungul anilor. Ultima modificare a legislatiei a fost adusa de Hotărârea nr. 804/2017 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.… Citeste articolul »

Registrul national de evidenta al a.m.e.f. in discutii pe masa ANAF

De | 27 februarie 2017
-

Maine, 28 februarie ora 10, va avea loc la ANAF o intalnire de lucru privind informatiile continute de registrul national de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate in judete si in sectoarele municipiului Bucuresti, precum si metodologia si procedura de inregistrare a acestora. Vor participa reprezentati ai MFP, ANAF, DGTI, ICI, PCSCMR, ADAMEF si ai altor institutii… Citeste articolul »

Termenele limita de implementare a noilor case de marcat

De | 21 februarie 2017
-

Se apropie termenul limita de modificare a Normelor metodologice de aplicare a OUG 28/1999 privind obligativitatea agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Potrivit OUG 98/2016 pentru prorogarea unor termene, instituirea unor noi termene precum si pentru modificarea si completarea OUG 28/1999 privind obligativitatea agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, avem… Citeste articolul »

Controlul operativ si inopinat – documente solicitate de inspectorii DGAF

De | 8 decembrie 2016
-

In data de 06.12.2016, inspectorii antifrauda au desfasurat o actiune de informare la nivel national, in cadrul careia au distribuit materiale informative care detaliaza principalele aspecte urmarite in timpul controalelor operative si inopinate. De asemenea, sunt mentionate atat obligatiile contribuabililor, cat si sanctiunile prevazute de lege in cazul incalcarii prevederilor legale. Principalele documente solicitate contribuabililor care desfasoara comert cu amanuntul… Citeste articolul »

Guvernul solicita studiu de impact al legislatiei noilor case de marcat

De | 26 octombrie 2016
-

Astazi a fost inclus la punctul 18 pe ordinea de zi a sedintei de guvern si proiectul pentru modificarea normelor metodologice ale OUG 28 18.    PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului… Citeste articolul »