Evaluarea seminariilor profesionale “Noutati in legislatia caselor de marcat”

De | 14 februarie 2018
-

103 firme membre ale Patronatului caselor de marcat din Romania au participat la sase seminarii profesionale organizate in tara in perioada 28 noiembrie 2017 – 29 ianuarie 2018. Seminariile, desfasurate sub titlul “Noutati in legislatia caselor de marcat” au avut drept obiectiv sprijinirea managerilor firmelor membre in procesul de adaptare a afacerii cu case de marcat la schimbarile… Citeste articolul »

Legea preventiei se aplica si la cateva operatiuni cu casele de marcat

De | 8 februarie 2018
-

Legea prevenţiei cuprinde 70 de acte normative şi mai multe prevederi pentru care prima amendă în cazul încălcării acestora se anulează dacă cei vizaţi corectează greşelile. Comercianții persoane fizice și juridice vor primi doar un avertisment, în loc de amendă, atunci când vor săvârși, pentru prima dată, una dintre contravențiile incluse în legea prevenirii. Legea prevenirii nr. 270/2017, … Citeste articolul »

Intalnire de lucru la ANAF

De | 7 februarie 2018
-

Joi,  08.02.2018, ora 10:00 va avea loc la sediul ANAF din str. Poenaru Bordea 3-5, sector 4, etaj 3, o intalnire de lucru la care vor participa reprezentanti ai Patronatului nostru, ai ADAMEF, ICI, ANAF – DGTI si MFP precum si ai altor asociatii de profil, si va avea ca scop discutarea neclaritatilor cu privire la legislatia noilor… Citeste articolul »

Programele de vanzari interfatate cu amef vor trebui inscrise in Bibilioteca Nationala de Programe

De | 6 februarie 2018
-

Luni, 05.02.2018, ora 10:00 la sediul ICI Bucureşti, a avut loc o sesiune de discuţii referitoare la procedura de avizare a aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic care va intra în vigoare începând cu data de 06 februarie 2018. La discutii au participat reprezentanti ai Patronatului nostru, ai ICI, ANAF – DGTI si MFP, ADAMEF, precum… Citeste articolul »

Intalnire de lucru la ICI

De | 2 februarie 2018
-

Luni, 05.02.2018, ora 10:00 la sediul ICI Bucureşti, va avea loc o sesiune de discuţii referitoare la procedura de avizare a aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic care va intra în vigoare începând cu data de 06 februarie 2018. La discutii vor participa reprezentanti ai Patronatului nostru, ai ICI, ANAF – DGTI si MFP, ADAMEF, precum… Citeste articolul »

MFP confirma ca “organul  competent“ este cel unde functioneaza casa de marcat

De | 1 februarie 2018
-

Ministerul Finantelor Publice confirma  ca “exista un numar redus de administratii fiscale care interpreteaza diferit dispozitiile legale referitoare la organul fiscal competent sa primeasca o serie de documente dupa fiscalizarea unui aparat de marcat electronic fiscal”. Intr-un articol anterior publicat pe site-ul Patronatului, Directia generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, aducea lamuri asupra locului de depunere a declaratiei… Citeste articolul »

ANAF a finalizat legislatia noilor case de marcat

De | 30 ianuarie 2018
-

In Monitorul Oficial nr. 87 din 30.01.2018  a fost publicat Ordinul Președintelui ANAF cu privire la: descrierea profilurilor prevăzute la art. 22 pct. J lit. a) din normele metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003, republicată, cu… Citeste articolul »

Intalnire de lucru la ANAF

De | 24 ianuarie 2018
-

Luni, 29.01.2018, ora 10:00 va avea loc la sediul ANAF din str. Poenaru Bordea 3-5, sector 4, etaj 3, o intalnire de lucru la care vor participa reprezentanti ai Patronatului nostru, ai ICI, ANAF – DGTI si MFP precum si ai altor asociatii de profil, si va avea ca scop discutarea schemelor XSD si prezentarea unor modele de… Citeste articolul »

Ce trebuie sa stie firmele despre noul regulament european de protectie a datelor cu caracter personal

De | 22 ianuarie 2018
-

În aproximativ patru luni va intra în vigoare ordonanţa EU GDPR (General Data Protection Regulation), iar firmele ar trebui să înceapă să lucreze la modificările cerute de acest regulament. Termenul limită pentru introducerea noului regulament este 25 mai 2018, iar acesta va fi cea mai strictă reglementare în materie de protecție a datelor personale introdusă vreodată de Uniunea Europeană,… Citeste articolul »

Olivetti in Romania

De | 19 ianuarie 2018
-

      Olivetti Italia a ales ca partener exclusiv pentru Romania compania Scale Expert srl, pentru distributia caselor de marcat, imprimantelor fiscale, si nu numai. Scale Expert Srl pregateste pentru lansare casele de marcat fiscale Olivetti omologate conform noilor prevederi legislative. Vom reveni in curand cu detalii. Olivetti este o marca cu experienta de peste un secol… Citeste articolul »