Ce case de marcat se vor vinde de la 1 iulie 2017?

De | 27 iunie 2017
-

Ordonanţa de urgenţă nr. 98/2016  pentru prorogarea unor termene, instituirea unor noi termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precizeaza momentul de la care nu vor mai fi avizate decat „noile case de marcat”: Art. II. (1) Începând cu data de 1 iulie 2017, Comisia autorizează numai distribuitori pentru aparatele de marcat electronice fiscale definite… Citeste articolul »

Obligativitatea acceptarii platii cu cardul, un proiect aproape devenit realitate

De | 25 aprilie 2017
-

Ministerul Finantelor a publicat proiectul de hotarare privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OUG nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata.   Obligativitatea acceptarii platii cu cardul vizeaza atat firmele private, cat si operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publica, precum si institutiile publice care incaseaza impozite si taxe, pragul cifrei de afaceri al acestora fiind micsorat… Citeste articolul »

Marius Pestina, Director general DGTI-ANAF – despre conectarea caselor de marcat la serverul ANAF

De | 25 aprilie 2017
-

La 1 iulie 2019 ar putea sa devina functional sistemul prin care casele de marcat vor fi conectate la serverul ANAF si vor transmite informatiile de pe bonurile fiscale, a declarat, pentru Mediafax, Marius Peştină, Director general, Directia Generala de Tehnologie a Informatiei din cadrul ANAF. “Legea prevede ca la 1 noiembrie 2018 preşedintele ANAF trebuie să emită… Citeste articolul »

Conferinta – Revolutia aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic in comertul din Romania

De | 13 aprilie 2017
-

Legal Magazin va organiza in data de 25 aprilie 2017, la CCIR Business Center (sala Ninel Chiriacescu) conferinta cu tema REVOLUŢIA APARATELOR DE MARCAT ELECTRONICE FISCALE CU JURNAL ELECTRONIC ÎN COMERŢUL DIN ROMANIA. Evenimentul va încerca să răspundă unei serii de întrebări şi nelămuriri absolut justificate şi strict necesare comercianţilor, care ţin de termenele de aplicare a ordonanţei,… Citeste articolul »

Intalnire de lucru la DGTI

De | 5 aprilie 2017
-

Joi, 6 aprilie 2017 ora 10:00, la sediul DGTI va avea loc o sesiune de lucru pentru a discuta modificarile propuse  Normelor de aplicare a OUG nr. 28 si Registrului national de evidenta a a.m.e.f. Vor participa reprezentanti ai ANAF, ICI, DGTI, MFP, PATRONATUL CASELOR DE MARCAT, ADAMEF si alte institutii implicate in procesul de implementare a noilor case de… Citeste articolul »

Registrul national de evidenta a aparatelor de marcat electronice fiscale, in dezbatere publica

De | 30 martie 2017

ANAF propune, spre dezbatere publică, proiectul de ordin al președintelui Agenției Naționale de  Administrare Fiscală privind informaţiile conţinute de registrul naţional de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale instalate în judeţe şi în sectoarele municipiului Bucureşti, precum și metodologia şi procedura de înregistrare a acestora. Soluția identificată a fost elaborată în urma consultărilor purtate cu factorii interesați/decidenți,… Citeste articolul »

Normele de aplicare a OUG 28/1999 in discutii la ANAF-DGTI

De | 28 martie 2017
-

In 28 martie 2017, a avut loc la sediul DGTI o intalnire convocata de reprezentantii acestei institutii, pentru discutarea propunerile aduse Normelor de aplicare a OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, Ordinnului Presedintelui ANAF legat de noul registru unic al caselor de marcat precum si de structura fisierelor XML. La intalnire au… Citeste articolul »

Intalnire de lucru la ANAF-DGTI

De | 27 martie 2017
-

Marti, 28 martie 2017 ora 10:00, la sediul DGTI va avea loc o sesiune de lucru pentru a discuta modificarile propuse Ordinul Presedintelui ANAF, Normelor de aplicare a OUG nr. 28 si a structurilor XML. Vor participa reprezentanti ai ANAF, ICI, DGTI, MFP, PATRONATUL CASELOR DE MARCAT, ADAMEF si alte institutii implicate in procesul de implementare a noilor case… Citeste articolul »