Legislatia noilor case de marcat a fost publicata in Monitorul Oficial

De | 20 noiembrie 2017
-

Hotărârea nr. 804/2017 privind modificarea si completarea Normelor de aplicare a OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat fiscale, a fost publicata in Monitorul Oficial partea I nr 907 din data de 20.11.2017 Printre specificatiile tehnice gasim urmatoarele: Fiecare aparat de marcat va trebui să conțină un modul fiscal propriu, prin intermediul căruia controlează operațiunile… Citeste articolul »

Targul de Case de Marcat si Solutii Informatice de Gestiune, editia a IX-a

De | 14 noiembrie 2017
-

Targul de Case de Marcat si Solutii Informatice de Gestiune editia a IX-a 2017 isi deschide portile vineri la ora 14 in Centrul de Conferinte al hotelului DHR Sovata. Evenimentul organizat in cadrul Conventiei Anuale a Patronatului Caselor de Marcat are ca partener firma Zeus Service care va asteapta la standuri cu echipamente si solutii performante si multe surprize… Citeste articolul »

Comercianti, setati ora de iarna pe casa de marcat!

De | 29 octombrie 2017
-

In acest weekend s-a trecut la ora de iarna. Mai precis, ora 4 a devenit ora 3. Pentru a evita sanctiunile, adresati-va firmei cu care ati incheiat contract de service sau de la care ati cumparat casa de marcat pentru programarea corecta a orei. Nu uitati ca interventiile neautorizate asupra aparatelor fiscale atrag dupa sine o serie de amenzi!

Convocarea Adunarii Generale a Patronatului

De | 16 octombrie 2017
-

Adunarea Generala a Patronatului este convocata la Sovata in 16 noiembrie 2017 In conformitate cu prevederile Art.26. (2) din Statutul Patronatului Comerciantilor si Servisantilor de case de marcat din Romania se convoaca Adunarea Generală a asociatiei, joi 16 noiembrie 2017 orele 18:00 la hotelul Sovata din localitatea Sovata, str. Trandafirilor, nr. 99, jud. Mures. Printre subiectele ce se… Citeste articolul »

Proiectul normelor de aplicare a OUG 28 a fost publicat

De | 12 octombrie 2017

Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost publicat proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor Metodologice  de aplicare a OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Proiectul se afla in dezbatere publica si va intra in vigoare dupa aprobarea guvernului si publicarea textului in Monitorul Oficial. Aveti mai jos textul proiectului, preluat… Citeste articolul »

Ministerul Finantelor Publice va respecta termenul de publicare a Normelor de aplicare a legislatiei noilor case de marcat

De | 21 septembrie 2017

Ieri, 20 sept. a avut loc la sediul Directiei Generale pentru Tehnologia Informatiei din cadrul ANAF ultima sedinta de consultari profesionale cu privire la mult asteptatele Norme de aplicare a legislatiei a.m.e.f.. Domnul Doru Petru Dudas, Director general al Directiei Generale de legislatie cod procedura fiscala,  a comunicat pozitia MFP de urgentare a inceperii operatiunilor de implementare a… Citeste articolul »

Ministerul Finantelor aduce informatii suplimentare depre plata defalcata a TVA

De | 5 septembrie 2017
-

Ministerul Finantelor publice a transmis un comunicat oficial prin care aduce explicatii suplimentare privind OG 23/2017 si plata defalcata a TVA , ordonanta care a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 706/2017 Iata ce anunta Ministerul de Finantele pe tema OG 23/2017 – Plata defalcata a TVA sau split TVA: 1. Care sunt regulile fiscale in domeniul TVA pe care… Citeste articolul »

Plata defalcata a TVA se va aplica obligatoriu de la 1 ianuarie 2018

De | 31 august 2017
-

OG 23/2017 privind plata defalcata a TVA si care a fost publicata azi in monitorul oficial Monitorul Oficial, Partea I, nr. 706 – precizeaza ca persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal au obligatia sa deschida si sa utilizeze cel putin un cont de TVA pentru incasarea si plata TVA. Institutiile publice inregistrate… Citeste articolul »

Guvernul revine asupra termenelor de dotare cu noile case de marcat

De | 30 august 2017
-

Guvernul a aprobat astazi OG 13 prin care amana termenele de implementare a noilor case de marcat. Potrivit actului normativ acesta este calendarul noilor termene: Pana la data de 30.09.2017 se modifica Normele metodologice de aplicare a OUG 28/1999; Ordinul comun al ministrului finantelor si al ministrului comunicatiilor si societatii informationale privind procedura de avizare tehnica a noilor… Citeste articolul »